dimarts, 13 d’abril del 2010

El Congrés dels nens del tercer mil·lenni


El congrés dels nens del tercer mil·lenni és un bell monument aixecat pels organitzadors i participants, una mostra eloqüent dels grans elements de la cultura pedagògica que van poder gaudir i compartir totes les persones que hi van assistir.
Aquest congrés va possibilitar una informació sobre temes educatius constant, de forma fluida i actualitzada. Va ser el major regal que es pot oferir a aquelles persones que encara creuen en una educació possible, plena d’ il·lusió, creativitat, comprensió, tolerància i amor.
En aquests moments de desencís pedagògic, de generacions líquides, amb una tendència a l’hedonisme alarmant, és on sorgeix el congrés, just  en un moment on l’escola  tenia un difícil accés a les corrents pedagògiques noves i a deixar enrere les metodologies obsoletes que no deixen avançar. Així doncs, el paper desenvolupat per aquest congrés en tant que difusor d’aquest nou paradigma de cultura pedagògica que anomenem educar amb consciencia, el podem catalogar com a molt important i trascendent.
El Congrés va ser un interminable conjunt de veus provinents de moltes professions: metges pediatres, psicòlegs, professors, psicopedagogs, professionals de la relaxació emocional, de la interiorització, de la espiritualitat, amb activitats i personatges plens de creativitat, humanitat i amor.
Es van fer moltes propostes diferents per reformar l’educació i millorar el sistema educatiu. Aquest congrés ha estat un vehicle de difusió per a nous principis i noves generacions educatives.
Ha creat un precedent històric que només es recorda des de la època de  “La Institución Libre de Enseñanza” que va ser prohibida  quan el país va sofrir el cop d’estat franquista.
Un congrés com aquest obre la llum a les esperances per la varietat de treball que en ell es van mostrar, per la seva seriositat i per la distingida col·laboració de tots els voluntaris i ponents que el van fer possible.
Administracions, escolteu les veus dels nens…

1 comentari:

  1. Crec que cal fer menció dels pares i mares que hi van assistir, tant com a participants que com a públic. Recordant les paraules d' alguns ponents, cal dir que ells/es son un factor molt important per a que esdevingui aquesta nova educació i principalment per a dues raons:

    perquè son els que poden fer més pressió sobre els agents principals que han d’ intervenir per a fer-ho possible i per tant han d’ estar-ne convençuts

    i perquè quan aquesta sigui una realitat, han de estar-hi involucrats i participar-hi activament per a que tingui èxit

    Al cap i a la fi som els pares i mares qui tenim a l’ inici de les vides dels nostres infants, el paper de protagonistes d’ “acompanyar” la seva vida,.... ajudem doncs a obrir aquest camí!!

    Núria Alemany

    ResponElimina