dilluns, 31 de gener del 2011

Viure amb consciència

Per què per viure la vida de forma plena i amb consciencia del present hem de passar per un moment difícil? Els animals amb una sola experiència, ja en tenen prou. Tenen un aprenentatge compartit i l'hereden.
La gent que ha patit una experiència dura, fa referencïa a un aprenentatge positiu a la vida, a l'adquisició de nous valors. Ho explica com la millor de les  vivències que fa que valoris el dia a dia amb tota la força i els ulls oberts de forma conscient, en totes les coses positives que tenim per gaudir, per aprendre i per aconseguir. És obtenir una pau interna que ens permet seguir en aquest procés vital de forma enriquidora.
Si canviem la concepció de la mort, canviarem la concepció de la vida.
Això no vol dir que quan perdem algú estimat no ho patim com una pèrdua, com un canvi dins la nostra vida que ens fa reestructurar tot el que teníem muntat com a “estable” i “etern”. Però ens podem dedicar a aprendre de la gent que ens envolta sense sentir por ni patir per la possible futura absència..
Qüestiona’t què faries si et diguessin que d'aqui a 24 hores deixaràs d'existir. Immediatament veuràs quines són les teves prioritats i valors. 
És tota una sorpresa quan veiem que tot lo material, tot l'ego, no ens serveix per a res. Quan descobrim l'amor que portem a dins i lo generosos que podiem haver estat, seria fantàstic poder demanar una altra oportunitat. Perquè no, doncs, descobrir-ho i viure-ho des d'ara mateix?
Bona reflexió...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada