dijous, 5 de maig del 2011

Talent Incomprés



Hi ha nens que a classe no hi posen atenció. Pot ser que molestin als companys. També podria donar-se el cas que fessin mala lletra.
A vegades hi ha nens i nenes que tenen un rendiment baix i, darrere de tots aquests entrebancs, podria existir un nen o una nena amb altes capacitats.

Per aquests nens les classes ordinàries són avorrides. Si es mouen de la seva cadira després de desesperar-se davant una repetició d'un concepte que l'han entés a la primera, poden córrer el risc que li diguin hiperactiu. En canvi, si en el mateix cas, el nen o nena desconecta, pot sufrir l'etiqueta de dèficit d'atenció.

No ens confonguem...
No és fàcil detectar un nen o nena amb altes capacitats intel·lectuals. Acostuma a ser precoç en moltes coses, sobre tot en els raonaments. Molts pares o avis diuen: sembla un vell o una vella.
Cal acudir a un especiaista el més aviat possible. El seu futur personal i acadèmic és molt important:.una deteccióa temps, ens pot estalviar pensar que el nostre fill o filla és un nen amb dificultats d'aprenentatge o de conducta.
Siguem responsables tots plegats.

1 comentari:

  1. Tinc un nen diagnosticat en AA i a l'escola, la psicòloga, ens han dit que aquest nen no presta atenció, li costa llegir, fa mala lletra, la veritat ens ha encarat més a un dèficit d'atenció (cosa que no crec per les característiques que comporta aquest dèficit). La meva pregunta és: Com podem els pares aconseguir, ja fora de l'escola, que aquest nen tingui ganes de fer les tasques que se li encomanen a l'escola?

    ResponElimina