dimarts, 10 de novembre del 2009

Què és la psicopedagogía


La psicopedagogia és la branca de la psicologia que s'encarrega dels fenòmens d'ordre psicològic per a arribar a una formulació més adequada dels mètodes didàctics i pedagògics. S'encarrega dels fonaments del subjecte i de l'objecte de coneixement, la seva interrelació amb el llenguatge i la influència sociohistòrica, dins del context dels processos qüotidians de l'aprenentatge. En unes altres paraules, és la ciència que permet estudiar la persona i el seu entorn en les diferents etapes d'aprenentatge al llarg de la seva vida.


A través dels seus mètodes, estudia el problema present veient les potencialitats cognoscitives i socials per a un millor desenvolupament de les activitats que realitza la persona.

Els psicopedagogs s'encarreguen d'estudiar, prevenir i corregir les dificultats que pot presentar un individu en el procés d'aprenentatge, tot i tenir un qüoficient d'intel·ligència, dins dels paràmetres normals, però, que presenta dificultats en el seu aprenentatge. Per això, la psicopedagogia estudia el fenòmen d'adaptació que implica el desenvolupament evolutiu de la ment, amb el procés d'ensenyament-aprenentatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada