dimecres, 30 de juny del 2010

Quina és la millor manera de triar un llibre per a un nen superdotat?

Una de les principals consideracions l'hora de triar un llibre per a un nen dotat és el nivell de lectura del nen. Un nen de tres anys d'edat que està llegint al nivell d'un nen de vuit anys d'edat, no estarà interessat en la lectura de llibres destinats a tres anys d'edat. En cas de dubte, escolliu un nivell avançat. Si el nivell és massa baix, el llibre es quedarà sense llegir.
L'edat és una consideració apropiada només en termes de la matèria. Encara que els dotats de vuit anys, poden estar llegint en el nivell d'un noi de catorze anys d'edat, no es tracta que estigui llegint sobre la classe de problemes dels adolescents de catorze anys d'edat. No només pot ser inapropiat aquests temes per a un nen petit, sinó que tampoc hi tindrà interès.
Un nen pot estar fascinat pel clima, busqueu llibres sobre el temps. Molts nens superdotats prefereixen no-ficció dels llibres de ficció, fins i tot nens en edat preescolar. Els nens dotats que estimen l'univers s'estimen els llibres que els ensenyen els planetes, l'espai, i les constelacions. Els nens que estimen l'art també pot gaudir de llibres sobre pintors famosos. Els de ficció preferits són els de misteri. Els llibres amb els dinosaures pels amants dels dinosaures, aquest és un dels temes favorits d'un nen dotat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada