dilluns, 21 de juny del 2010

NO APAGUEM LES CUQUES DE LLUM

(Lampyris noctiluca) O LLUERNES

Quan era petita el meu pare sempre em deia que era la seva cuca de llum. Mai no hagués pensat que aquesta manera de definir-me prendria el significat que ara té per a mi.
La Cuca de llum és un insecte emparentat amb la família dels lampírids. Les femelles tenen la notable particularitat d'emetre llum des de l'extrem de l'abdomen per mitjà d'una reacció química.

Són molt vulnerables a canvis en el medi on viuen, i és per això que ens donen informació sobre la salut d'un ecosistema. L’ús indiscriminat de plaguicides, l’assecament d’hàbitats idonis per al cicle de vida de les lluernes, massa “contaminació lumínica” , canvis globals de temperatura, increment d’organismes que depreden las larves, canvis en el patró d’ús de la terra i la constant disminució de las àrees verdes en la ciutat.

Els nens són com les cuques de llum. Brillen soles, tenen llum pròpia. I, per això, conèixer la notícia que alguns ginecòlegs estan proposant medicar a mares embarassades per a que no tinguin un nen amb “Dèficit d’Atenció i Hiperactivat” fa posar els pels de punta. Quanta manca d''informació i quin mal estan fent sense saber i, probablement, sense voler, perquè no saben que estan apagant una llum, una lluerna de per vida.
Un nen medicat per començar, pot ser un addicta a les substàncies farmacològiques, per una altra  banda, cal tenir present que els medicaments causen anomalies en el desenvolupament neuronal ja que, mentre un cervell es desenvolupa, substituint les funcions naturals per unes d'artificals que són els medicaments, per tant, estarem modificant el seu mapa genètic.
Els professionals que ens considerem holístics, perquè defensem tota intervenció natural per a millorar el benestar dels nens, estem cansats de des-diagnosticar. A les nostres consultes, treure etiquetes ja comença a ser normal.
Deixem que brillin les nostres cuques de llum, això si que serà  un "simptoma" de salut. 

Montse Romagosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada