dijous, 30 de juny del 2011

Els nens necessiten comprensió

Les característiques dels nens amb AACC  poden influir en els aspectes socials i emocionals i podrien afectar el seu desenvolupament. Comprendre el seu fill/a , és una bona idea per veure com podem ajudar-los.

Poden entendre els conceptes abstractes, però ser incapaços de fer front a aquests conceptes emocionalment  Tenen preocupació intensa sobre la mort, el futur, la ciència, la física...
Participen en les converses dels adults  i alhora  poden plorar perquè un germà  li ha pres una joguina.

Són argumentatius i utilitzen el llenguatge per aconseguir objectius. Els pares i altres adults han de recordar que, encara que parli com un adult, segueix sent un nen i requereix de mesures disciplinàries apropiades, no importa si és més intel·ligent.
Els nens que veuen que poden manipular els adults se senten molt insegurs.

El seu vocabulari sofisticat i avançat i el seu sentit de l'humor pot fer que siguin mal interpretats, i que se sentin inferiors i rebutjats. (Aquesta és una raó per la qual prefereixen estar a prop dels nens grans i adults.)

El perfeccionisme pot conduir a la por al fracàs, i l'eviten, negant-se fins i tot a intentar alguna cosa.
La sensibilitat intensa pot portar a no acceptar les crítiques, i tot s'ho prenen com una cosa molt personal.

La hipersensibilitat fa que el porti a la preocupació per la crisi, la fam, la contaminació, la injustícia i la violència. Si estan sobrecarregats amb les imatges i les discussions d'aquests temes, poden arribar a ser introvertits, o fins tot patir de "depressió existencial".

Pràcticament totes les característiques fan que aquestes infants se sentin “diferents”, fins i tot a una edat molt primerenca. És important, per tant, per que es trobin amb nens com ells i amb les persones que els entenen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada